Žiarski kriminalisti objasnili prípad vydierania, obvinili desať osôb

05.04.2024 Žiar nad Hronom

Žiar nad Hronom 4. apríla (TASR) - Žiarskym kriminalistom sa podarilo objasniť prípad vydierania muža, v ktorom obvinili celkovo desať osôb. O prípade informuje na sociálnej sieti banskobystrická krajská polícia.

Ako uviedla, 25. marca prijali kriminalisti informáciu, ktorá sa týkala podozrenia zo spáchania trestného činu vydierania. Keďže už prvotne zistené skutočnosti podľa polície nasvedčovali tomu, že pravdepodobne došlo k protiprávnemu konaniu, žiarsky vyšetrovateľ začal 26. marca trestné stíhanie vo veci zločinu vydierania spáchaného formou spolupáchateľstva.

"V prípade išlo o opakované vydieranie muža, ktorý sa mal podľa slov podozrivých dopustiť sexuálneho deliktu, za ktorý od neho opakovane požadovali peniaze, aby vec neoznámili na polícii," uviedla polícia s tým, že vydieranie sa viackrát zopakovalo, na čo poškodený začal vec s políciou riešiť sám. Od poškodeného nakoniec vylákali 7800 eur.

"Následne boli v krátkom čase na základe zistených skutočností a vyplývajúcich dôvodných podozrení vykonané neodkladné procesné úkony a osoby podozrivé zo spáchania uvedeného zločinu boli zadržané," dodala polícia s tým, že vyšetrovateľ vzniesol obvinenie desiatim osobám, pričom na dvoch z nich následne podal podnet na vzatie do vyšetrovacej väzby.
 

Vyberte región